Известие

Collapse
No announcement yet.

Загуба на мощност 156 1.8 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загуба на мощност 156 1.8 TS

здравейте колеги.
    преди 20-тина дена докато си палех колата се заговорих с един съсед и докато си лафихме ми вика човека:"абе,неква ролка ти вие,фани я смени навреме"
    и понеже съм глух па и съм хипохондрик,цел ден си карам колата и в ушите ми вият ролки и ремъци...!!!
    едвам се прибрах(с 30км/ч и не повече от 2к оборота)и тичам аз в T&N,викам им:"помощ,даите ролки и ремък,че убих колата".дадоха ми момчетата и аз...гледайте са колко съм тъп...отивам в кварталния сервиз и му викам на момчето,дето се знаеме от 10 години и по принцип съм доволен от него:"бате сменяй всичко,ама до довечера да е готова,че утре пътувам".питах го дали има пети,потормозих го малко с тъпи въпроси и си тръгнах след като ме увери,че операциата е рутинна и нема грижи!!!да ама не!!!
    земах си колата късно вечерта и понеже бях пил не я тествах,а само я паркирах пред нас.ставам на другия ден,слънцето грее,птичките пеят...аз съм с нов ремък...идилия!!!докато не запалих...!!!се едно имах паднал болт в двигателя и се опитвах да го смеля.нема такова тракане,момцитичам аз при"майстора" и му викам:"кво ми напрай на колата ве,убиец"?слушахме,тцъкахме и...колата позагря и шумовете намаляха драстично.оня ми вика:"да ми се махаш от главата,параноик тъп.ремъка ти е зацепен перфектно и е нормално да потраква 1-2 дена след смяна"!!!е да ама колата не върви.тотално умря в ниските,а при високи обороти се чуваха странни шумове и стържене.връщам се аз пак,ама вече съм минал 400 км и тотално съм си скъсал нервите.човека вика:"не е от мене,ремъка е ок,нещо друго се е преебало докато съм го сменял"!и чак тогава ми светна да сменя маистора... отидох си на истински сервиз,обясних симптомите на момчетата,посмяха ми се,сочиха ме с пръст...и ми презацепиха ремъка и всичко се оправи.е да,ама си остана умряла в ниските обороти и няма нищо общо с преди!не ще да върви и тва е.не ми е дигнала разхода,не прай проблеми,не гасне,не мени обороти,на празен ход не се чува,ама не върви
    та въпроса му към вас,колеги е:какво сам преебал и кво да очаквам?то е ясно,че ше я правя,ама ми е интересно дали и други са имали такива проблеми или съм самотен идиот.
    на всичкото отгоре старите ролки и ремъка,които бяха на 20к км си бяха в идеално състояние...!
    мерси за търпението и коментарите.
    159.5 та поред алфа...

Вариатор?
    Като я запалиш пали ли като дизел?

PS:
    Нека някоя от разбиращите във форума да си изкажат мнението, че аз съм още noob
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Comment

Това тракане да не е било на клапан и сега да са изкривени и за това да неще да върви!
      Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
      Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

пали екстра.не реве като дизел.тиха е.излезна и просто душата на горкатаа работеше като часовник...!тука маистора вика и той за клапани нещо.как да го проверя това с клапаните?компресия ли се мери?по принцип колата се прави само при Бобо и квото и да е пак там ше иде,ама много работа имат момчетата и требва да се чака,а аз сам си идиот и хич не мога да чакам и за тва се докарах дотука.поне да ми беха за смяна ролките немаше да ме е яд.нищо де,са ше си платя за бързането.
        мерси за вниманието,колеги.ше записвам час при бобо и ше чакам,че то наште алфи 90% от майстори страдат
        159.5 та поред алфа...

Comment

Това дали е изкривила клапани се пробва с мерене на компресия а и щом ходиш при Бобо предполагам те ще намерят къде и е проблема.
          Постановката е такава че при ниски обороти времето за пропуски е по голямо и ако има криви клапани пропоските от тях ще се усещат най много при ниските обороти ,когато се повишат оборотите физическото времето за пропуски намалява(времето да избяга компресията е по малко) и липсата на компресия не е така осезателна.
          Но не е гаранция че е клапан може просто да е сувпадения на обстоятелствата и да се е развалило нещо друго.
          А за колегата с вариатора от тракащ вариатор вървежа не се променя той си трака но маслото към него се подава и си работи а и ако е от вариатор проблема щеше да е в високите
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от slavips Покажи съобщение
            Това тракане да не е било на клапан и сега да са изкривени и за това да неще да върви!
            Все си мисля, че при изкривени клапани ще му е малко зор да запали а и не само да запали. А човека казва, че пали без проблем.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Това дали е изкривила клапани се пробва с мерене на компресия а и щом ходиш при Бобо предполагам те ще намерят къде и е проблема.
              Постановката е такава че при ниски обороти времето за пропуски е по голямо и ако има криви клапани пропоските от тях ще се усещат най много при ниските обороти ,когато се повишат оборотите физическото времето за пропуски намалява(времето да избяга компресията е по малко) и липсата на компресия не е така осезателна.
              Но не е гаранция че е клапан може просто да е сувпадения на обстоятелствата и да се е развалило нещо друго.
              А за колегата с вариатора от тракащ вариатор вървежа не се променя той си трака но маслото към него се подава и си работи а и ако е от вариатор проблема щеше да е в високите
              Грешиш за вариатора със сигурност. Вариатора работи точно в ниските обороти.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Грешиш за вариатора със сигурност. Вариатора работи точно в ниските обороти.
                На кое казваш ниски обороти и от кога започва да работи вариатора ( да се подава упрявляващ сигнал към соленоида)
                защото на тази кола ниски обороти разбирам до 2500
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от vata13 Покажи съобщение
                  пали екстра.не реве като дизел.тиха е.излезна и просто душата на горкатаа работеше като часовник...!тука маистора вика и той за клапани нещо.как да го проверя това с клапаните?компресия ли се мери?по принцип колата се прави само при Бобо и квото и да е пак там ше иде,ама много работа имат момчетата и требва да се чака,а аз сам си идиот и хич не мога да чакам и за тва се докарах дотука.поне да ми беха за смяна ролките немаше да ме е яд.нищо де,са ше си платя за бързането.
                  мерси за вниманието,колеги.ше записвам час при бобо и ше чакам,че то наште алфи 90% от майстори страдат
                  Моя съвет е следния:запиши си час при Бобо и ако трябва го изчакай един месец,но ще знаеш че след това колата ти е здрава.Напълни се навсякъде с "майстори" и после страдаме ние от това.Алфа е кола по която трябва да работят само кадърни хора.Колкото до въпросното тракане ние тук можем само да гадаем.Поздрави и успех с ремонта.Сподели ни после какъв е бил проблема
                  Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
                  Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                    На кое казваш ниски обороти и от кога започва да работи вариатора ( да се подава упрявляващ сигнал към соленоида)
                    защото на тази кола ниски обороти разбирам до 2500
                    На тази кола за мен след 4000 са високите обороти. Вариатора сработва на 1800 оборота и седи отворен до малко над 4000.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      На тази кола за мен след 4000 са високите обороти. Вариатора сработва на 1800 оборота и седи отворен до малко над 4000.
                      почваме да цапаме темата с странични работи. Аз бях срещал данни че започва да работи при около 2700(момента свързан и "изтеглянето" на колата" може и да греша но дори и да му се подава сигнал на соленоида дали налягането на маслото е достатъчно да завърти самия вариатор
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Добре де колеги, сега защо се хващате за някакви второстепенни неща и с какво помагате на човека по този начин?
                        В крайна сметка за него е важно да знае, че тракащ вариатор не означва не функциониращ. Той може да си трака (както е обикновено) и колата да си върви като изтребител, а когато е не функциониращ тогава има загуба на мощност над 3к оборота. Мисля това е най-простичкото обяснение, което всеки един не добре технически подготвен човек би го разбрал.

Аз също мисля, че човека най-накря е намерил правилният сервиз, където да му решат проблемите. Но лошото е, че много колеги подценяват факта компетентен сервиз и си мислят, че навсякъде могат да им направят колите. Да, ама не! Просто компетентен сервиз и една дузина поддържани марки коли са две взаимноизключващи се неща. Добрите сервизи правят само един тип коли - например италиански, VAG и т.н
                        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 18:21.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Според мен, дори и въпростният майстор да е разполагал с пети(което не се изключва),не се отхвърля възможноста за неправилно зацепване.Проверката е майка на знанието!
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Здравей,да се изкажа и аз.Колко ремъка и ролки купиЗначи,ако е пипал ангренажа тои има пробек около 50х.ти не знаеш ли.И за шума който съседа ти е чул де не е била ролка.Какъв е тоя майстор с това обяснение да потраква 1,2 дена после ще се оправи.Според мен вече не работи първа или втора ламбда сонда.Просто е станало съвпадение,и кой я презацепи,защо не ти каза че не върви.Това е мое лично мнение просто предполагам не залагам.
                            Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

obarkan ti e pemaka!!!
                              ----------mod-note-spe4elist---------
                              Използването на Кирилица е Задължително в този Форум!
                              Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:18.

Comment

Working...
                              X